Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ - ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Δεν είναι ένα και δύο τα ανοιχτά μέτωπα της Πάρου, παλαιότερα και νέα, μέτωπα στα οποία διακυβεύεται και υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον της.
Το μέτωπο του Κέντρου Υγείας σταθερά ανοιχτό εδώ και μια δεκαετία με ραγδαία υποβάθμιση από το '09 κι έπειτα, παρά τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις και το σάλο που προκλήθηκε.
Το μέτωπο της εκπαιδευτικής απαξίωσης διευρύνθηκε κι αυτό μετά τις απανωτές μπαλωθιές, ΕΠΑΛ, Νηπιαγωγείου Μαρμάρων.
Το μέτωπο του αεροδρομίου, παρά την αρχική ευφορία, παραμένει ανοιχτό και για τους σκεπτόμενους, ιδιαίτερα ανησυχητική φαντάζει η προοπτική του "ξεπουλήματος" (χάρισμα δηλαδή) πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η κατασκευή του.
Το μέγα μέτωπο της νησιωτικότητας με ότι αυτό περικλείει(ειδικό φορολογικό καθεστώς π.χ.) όχι απλά ανοιχτό, αλλά ξεχειλωμένο μετά και τα πρόσφατα μνημονιακά μέτρα, μέτρα που καθιστούν την διαβίωση στα νησιά ακόμη πιο προβληματική από όσο η γεωγραφία έτσι κι αλλιώς τους επιβάλλει.
Πως πολεμάει η τοπική μας κοινωνία στα μέτωπα αυτά μέχρι σήμερα;
Με τη λογική αντιμετώπισης του εκάστοτε ανακύψαντος μεμονωμένου προβλήματος (παραπέμποντας σε παρελθούσες εποχές διεκδικήσεων διαρκούς καλυτέρευσης) και όχι με μια γενικότερη θεώρηση-ανάλυση της ζώσας πολιτικής πραγματικότητας.
Αυτή άλλωστε θεωρώ πως είναι και η βασική αιτία που παρά τις όποιες σποραδικές δράσεις και αντιδράσεις της τοπικής μας κοινωνίας, το ξήλωμα του πουλόβερ συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, με προοπτική να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα οι εντεταλμένοι δολοφόνοι του 4ου Ράιχ κι εμείς αντί να περάσουμε στην αντεπίθεση, θα δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής μάλλον για την τιμή των όπλων...

Και φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, οι αξιοθρήνητοι βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ρίχνουν μαύρο δάκρυ για την κατάντια μας και θα μεταβαίνουν από νησί σε νησί κι από χωρίου εις χωρίον προκειμένου να "ενημερωθούν" για τα προβλήματα που οι ίδιοι δια της ψήφου τους δημιουργούν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου