Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ

Στο στόχαστρο βάζει την φοροδιαφυγή (πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει/διαβάσει αυτό) στις τουριστικές περιοχές  το υπουργείο οικονομικών προτάσσοντας το φαινόμενο της παραξενοδοχείας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις.
Εγώ τώρα να γελάσω ή να κλάψω από τα...γέλια;
Ένα κράτος αχαρακτήριστο, λόγω παχυδερμισμού της πολιτικής του ηγεσίας κυρίως, που καμώνεται εδώ και χρόνια πως δεν ξέρει, δεν βλέπει, δεν ακούει τι επισυμβαίνει στα πόδια του, εμφανίζεται αποφασισμένο να πατάξει αυτό που ανέχτηκε, αν δεχθούμε πως δεν το εξέθρεψε: την φοροδιαφυγή!
Διαβάζοντας, την διαρροή-εξαγγελία θυμήθηκα (και ξαναοργίστηκα) το περυσινό περιστατικό με έναν γνωστό μου φουκαρά μικροεπαγγελματία των 4-5 δωματίων, πάνω στον οποίο το ΣΔΟΕ εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα, όταν διαπίστωσε πως δεν είχε καταγράψει έναν(!) πελάτη στο βιβλίο του και του καταλόγισε 2.000 ευρώ πρόστιμο, την ίδια στιγμή που στο νησί "έβραζε" η φοροδιαφυγή της παραξενοδοχείας από λαμόγια κάθε είδους, κάθε εθνικής προέλευσης και κάθε μεγέθους, χωρίς φυσικά αυτά καν να ενοχλούνται από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς!
Κατά την περίοδο 2007-2010 επεχείρησα πολλές φορές να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πάρου με απώτερο στόχο την δυναμική παρέμβασή του για τον περιορισμό ή και την εξάλειψη του φαινομένου, αλλά δυστυχώς συνάντησα τείχος αδιαφορίας.
Και όχι μόνο από το δήμο!
Απευθύνθηκα και στους βουλευτές του νομού, παρουσιάζοντάς τους στοιχεία που είχα αλιεύσει από το διαδίκτυο.
Η απάντηση στερεότυπη: δεν μπορούσε να γίνει τίποτα λόγω  ελλείμματος νομοθεσίας.
Το 2011 επανατέθηκε το ζήτημα από τον Μανώλη Γλέζο, προκαλώντας έντονη συζήτηση και επικοινωνιακό θόρυβο για κάποιο διάστημα, αλλά έκτοτε ουδέν...
Η κοροϊδία με την ανοχή της παραοικονομίας των πονηρών (υπάρχουν ακίνητα που ενοικιάζονται προς 3.000 ευρώ την ημέρα!)φοβάμαι θα συνεχιστεί παρά τις διθυραμβικές εξαγγελίες.
Άλλωστε στο σπορ αυτό επιδίδονται πλέον συστηματικά εκατοντάδες αλλοδαποί ιδιοκτήτες ακινήτων με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο, χλευάζοντας την ανικανότητα και φαιδρότητα του ελληνικού σουργελο-κράτους.
Απλά εκτιμώ, πως προστίθεται ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια των πτωματοφάγων τσακαλιών του ΥΠΟΙΚ για το κυνήγι των μικρών θηραμάτων, ελληνικών κατά προτίμηση, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μεγάλα αρπακτικά.
Για ευνόητους λόγους βεβαίως βεβαίως...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου