Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η καταστροφή,ο αφελληνισμός και η υφαρπαγή των ελληνικών τραπεζών

Το ελληνικό δημόσιο έχασε τα τελευταία χρόνια 24.5 δις ευρώ ή περίπου το 98% των επενδύσεών του στις τράπεζες, ενώ θα πρέπει να συνεχίσει να παράσχει επιπλέον 10 δις. Έτσι, οι συνολικές απώλειες ανέρχονται περίπου στο 140% της αρχικής
επένδυσης σε τρέχουσες τιμές (και δεν χρειάζεται να συζητήσουμε εδώ για τις μαζικές απώλειες του κράτους από την 1η και τη 2η ανακεφαλαιοποίηση)

(Β) Ορισμένα ξένα επενδυτικά funds πήραν τον έλεγχο έλεγχο των 4 ελληνικών συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank) έναντι του γελοίου ποσού των 4,4 δις ευρώ

(Γ) Οι τιμές των μετοχών των τεσσάρων αυτών τραπεζών στο χρηματιστήριο της Αθήνας εξαϋλώθηκαν  ως εξής :

Εθνική Τράπεζα: Από 4.29 σε  € 0.02 ευρώ
Piraeos: Από 1,7 σε € 0.003 ευρώ
Άλφα: Από 0,44  σε 0,04 ευρω
Eurobank: Από1,54 σε € 0,01 ευρώ

(Δ) Το μερίδιο της συμμετοχής των παλαιότερων κατά κανόνα Ελλήνων μετόχων των τραπεζών, λόγω των εξαγορών από τα ξένα funds έναντι ασήμαντου αντιτίμπυ των μετοχών, έπεσε κατακόρυφα ως εξής :

Εθνική Τράπεζα: Από 57.25%  σε 33%
Piraeos: από 67%  σε 22%
Άλφα: Από 66,3% σε 11%
Eurobank: Από 35,4% σε 2%

Με άλλα λόγια, τα χρήματα που το ελληνικό κοινό έχει θέσει σε αυτές τις τράπεζες έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Οι ιδιωτικές επενδύσεις συμπεριλαμβανομένων και αυτές των συνταξιοδοτικών ταμείων εξαϋλώθηκαν.

Αλλά το έγκλημα έχει και συνέχεια. Οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες που έχουν υφαρπαγεί έναντι πινακίου φακής από τους επενδυτικούς Γύπες, της  Wall Street, ελέγχουν 100 δις  των μη εξυπηρετούμενων (κόκκινων) δανείων, τα οποία θα δημοπρατηθούν για ένα ελάχιστο ποσοστό της ονομαστικής τους αξίας.

Η «Die Welt» ανέφερε σε ένα κύριο άρθρο ότι «η Ελλάδα δεν διαθέτει κυβέρνηση". Νομίζω ότι, η χώρα παίρνει πλήρως τι αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου