Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η ΜΟΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ


Έγινε μόδα πλέον, μετά -και με αφορμή αυτήν- την εκλογή Τραμπ, η κάθοδος στους δρόμους κάθε τρεις και λίγο σε Ευρώπη και Αμερική.
Μερικές εκατοντάδες συνήθως, σπανίως μερικές χιλιάδες επαγγελματίες ακτιβιστές, μεροκαματιάρηδες αντιφασίστες, καριερίστες αντιρατσιστές και άλλα νεοταξικά κατασκευάσματα του δήθεν εθελοντισμού και της άγριας κονόμας, μαζί με ανυποψίαστους και βλαμμένους, που με την τεχνική βοήθεια των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ "αυγατίζουν" και δείχνουν για πολλά εκατομμύρια, διαδηλώνουν πότε ενάντια στο "σεξισμό", πότε ενάντια στο "ρατσισμό" και πότε ενάντια στο "φασισμό" της πολιτικής του νεοεκλεγμένου προέδρου.
Αναρωτιέμαι, αν οι Αμερικάνοι διαδηλωτές ανακάλυψαν ξαφνικά την Αμερική!
Τη χώρα όπου πριν τον Τραμπ, επί εποχής του νέγρου και δημοκράτη Ομπάμα θέριζαν οι αστυνομικοί τους έγχρωμους με συχνότητα και ένταση τέτοια και τόση, όση καταπίνει η φάλαινα το πλαγκτόν!
Αναρωτιέμαι, πως οι Αμερικάνοι αντέχουν να βλέπουν τα σύμβολα της απόλυτης υποβάθμισης και πραγμοποίησης της γυναίκας μπροστάρησες στον αγώνα για την προστασία της γυναικείας αξιοπρέπειας!
Αναρωτιέμαι, οι Ευρωπαίοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει πως τα σύνορα τα έκλεισαν οι ηγεσίες τους πριν τον Τραμπ;
Κάποιοι μάλιστα έστησαν θηριώδη φράγματα με ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα, αλλά μάλλον δεν θα το είδαν ή άκουσαν στις στημένες και κατευθυνόμενες ειδήσεις...
Αναρωτιέμαι, αμφότεροι κούνησαν έστω το δαχτυλάκι τους την περίοδο που οι ηγεσίες τους -εκλεγμένες από αυτούς- σφαγίαζαν τους λαούς για τα καταραμένα γεωπολιτικά τους συμφέροντα.
Αναρωτιέμαι, αν αισθάνονται τύψεις, αν αισθάνονται υπόλογοι απέναντι στα εκατομμύρια παιδιά του Μαγκρεμπ της Μέσης και Εγγύς Ανατολής που έπεσαν θύματα της απάνθρωπης πολιτικής των αλητήριων ηγεσιών τους. 
Αλλοίμονο, φοβάμαι πως όχι.
Μόδα είναι όμως, που θα πάει, θα περάσει...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου