Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Πάρου Μ. Κωβαίο, τον Έπαρχο Πάρου και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου Κ. Μπιζά και τον εκλεγμένο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημοτικό Σύμβουλο Κ. Ροκονίδα ολοκλήρωσε τις προγραμματισμένες συναντήσεις της στην Αθήνα το Σάββατο 18 Μαρτίου. .
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην «Παριανή Στέγη» η ενημερωτική συνάντηση με πρωτοβουλία της ΟΠΑΣ. Παραβρέθηκαν τα διοικητικά συμβούλια των παριανών συλλόγων της Αθήνας, πλήθος κόσμου, όλοι οι βουλευτές των Κυκλάδων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο έπαρχος Άνδρου, πολιτευτές των Κυκλάδων, εκπρόσωποι κυκλαδίτικων συλλόγων κ.α.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΟΠΑΣ Κώστα Ροδόπουλο για τη συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια, στη διευκόλυνση των μετακινήσεων και την παρουσία του σε όλες τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Η Επιτροπή Αγώνα είχε ζητήσει συναντήσεις από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Ανταποκρίθηκαν οι:
ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία των βουλευτών στην ΟΠΑΣ , Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ. Με το υπόμνημα που συνόδευε το φάκελο που καταθέσαμε σε όλους, ζητήσαμε τη στήριξή τους για την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης που προβλέπει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα νησιά της Πάρου, της Νάξου, της Άνδρου και της Τήνου.
Συμπερασματικά και με τη σειρά των συναντήσεων που είχαμε :
-          Το ΚΚΕ δια του Σ. Κόρακα μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακού Συμβούλου Β. Αιγαίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», τοποθετήθηκε υπέρ ενός δημόσιου φορέα ενέργειας σε πανελλαδικό επίπεδο που, με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό, θα αξιοποιεί το ενεργειακό δυναμικό της χώρας ισόρροπα και με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά, σε όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων.
-          Η Νέα Δημοκρατία διά του Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα τοποθετήθηκε υπέρ των ΑΠΕ και των επενδύσεων για την ανάπτυξη τους. Μετά τη δική μας ενημέρωση, υπήρξε από μέρους του προβληματισμός σε σχέση με τον αριθμό και το μέγεθος των ανεμογεννητριών όπως και με την ενδεχόμενη πρόθεση του κόμματός του για τροποποίηση του χωροταξικού πλαισίου των ΑΠΕ με πρόβλεψη έτσι ώστε μέλημά τους να είναι η προστασία των νησιών.
-           Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος, Ν. Μανιός, Α. Συρίγος δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα μας σχετικά με το αίτημά μας και ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την προσφυγή μας. Ταυτόχρονα εξέφρασαν την εκτίμηση ότι αν υπάρξει κυβερνητική πρόθεση για την τροποποίηση του σχετικού νόμου θα κατηγορηθούν από την μείζονα αντιπολίτευση ότι υπονομεύουν τις «επενδύσεις» και την «αναπτυξιακή πορεία» της χώρας.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βρούτσης είπε ότι η πρωτοβουλία της νομοθετικής ρύθμισης ανήκει στην κυβέρνηση και ότι εκείνος στηρίζει τον αγώνα μας.
-           Τέλος οι ΑΝΕΛ διά του Αντιπροέδρου τους Π. Σγουρίδη σύμφωνα με τη λογική κόστους- οφέλους τάχθηκαν υπέρ της τροποποίησης του χωροταξικού πλαισίου των ΑΠΕ με κατάθεση από μέρους της επιτροπής μας προς τα κόμματα σχετικής πρότασης και όχι ανάκληση της υπουργικής απόφασης.
-           Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος τοποθετήθηκε κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και της δημιουργίας αιολικών πάρκων στα νησιά μας εκφράζοντας τη στήριξη και τη συμπόρευση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτόν τον αγώνα.
Η δική μας απάντηση με τη μαζική παρουσία στη συγκέντρωση της Κυριακής 26 του Μάρτη και ώρα 11 το πρωί στην πλατεία Μ. Μαυρογένους, πρέπει να είναι μία:
ΟΧΙ στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στο νησί μας
ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου μας
ΑΚΥΡΩΣΗ της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων
Ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε , θα κερδίσουμε,
γιατί το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να μετατρέψουν τα νησιά μας σε εργοστάσια δεν βρίσκεται πάνω από εμάς και τις αξίες μας

                                                                              Πάρος 20-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου