Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ...

Κι ενώ ολόκληρη η τηλεθεαζόμενη Ελλάς αγωνιά και στενάζει μπρος στις οθόνες για τις εξελίξεις στο Survivor, ξεχνώντας προσώρας τον εγχώριο -αληθινό- αγώνα εθνικής και ατομικής επιβίωσης, οι τοπικές εξελίξεις βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για τηλεοπτική σατιρική σειρά.

#Στο μέτωπο του αντι-ΑΠΕ αγώνα, άρχισε με το καλημέρα το κυνήγι μαγισσών.
Μόλις κάποιος, πολίτης, φορέας -δεν έχει σημασία- παρεκκλίνει του συμπεφωνημένου ορθόδοξου δόγματος, χαρακτηρίζεται "ύποπτος", "υπονομευτής" και άλλα συναγωνιστικά/συμπαθητικά επίθετα, βγαλμένα από τα βάθη των πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων.
Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, συνάμα χτίζονται πολιτικές φιλίες, οικοδομούνται πολιτικές συμμαχίες, οι οποίες θα μορφοποιηθούν και θα αναδειχθούν λίαν προσεχώς, αφού ο χρόνος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές ήδη μετρά αντίστροφα...

ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής επιβεβαιώνεται/πιστοποιείται, όταν ενώ κατακεραυνώνεις το θεσμικό πλαίσιο και αρνείσαι να μετάσχεις στην πρώτη φάση της διαδικασίας των δημαιρεσιών, αυτοπροτείνεσαι στην επόμενη και διεκδικείς εκλογή από τους "μη-καθαρούς"!
Κάτι αντίστοιχο με το "όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση"/ "ναι στα Ευρωπαϊκά κονδύλια", "όχι στην Ευρώπη"/ "ναι στο ευρώ"...

#Μια και αναφέρθηκα στο αντι-ΑΠΕ κίνημα:
Ανεξήγητο παραμένει το γεγονός της παραγκώνισης του πλέον ειδικού επί του θέματος, κ.Δημήτρη Σκαραμαγκά.
Και να σκεφθεί κανείς πως ο άνθρωπος αυτός δεν συνιστά απειλή για τα σχέδια εκείνων που θέλουν να κολλήσουν ηγετικά-επαναστατικά "ένσημα" με αφορμή ένα ακόμη ζήτημα ζωής και θανάτου για το νησί.
Αντίθετα ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος λόγος του, η σωρευμένη εμπειρία και η τέλεια γνώση του πεδίου, αποτελούν εχέγγυο για επιτυχή έκβαση του αγώνα, αν αυτός είναι ο μοναδικός πραγματικός στόχος...

#Και για να δικαιολογήσω τον τίτλο:
Δεν μοιάζει με φάρσα της Ιστορίας, που ο ξεσηκωμός κατά των ανεμογεννητριών επανέφερε στο προσκήνιο (ελπίζω να παραμείνουν) πράγματα ξεχασμένα, επανέφερε στο δημόσιο λόγο όρους απωθημένους στο "συλλογικό ασυνείδητο"* εδώ και πολλά χρόνια, όπως Αειφορία, Φέρουσα Ικανότητα, Προστασία Οικοσυστημάτων, Προστασία Υδροφορέα κλπ;
Τελικά, αποδεικνύεται πως όλα είναι θέμα ...συγκυρίας!

αριθμολαγνεία δυστυχώς και παρά τα παθήματα εξακολουθεί να γοητεύει -βοηθούντων των ΜΜΕ- τον κοσμάκη.
Τόση η αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις, τόση η αύξηση συνολικά στον τουρισμό, τόση η αύξηση εδώ, τόση η αύξηση εκεί.
Φάτε αυξήσεις, όπως φάτε μάτια ψάρια!
Κανείς δεν εξηγεί σε ποιο βαθμό αφορούν την στενάζουσα κοινωνία πραγματικά όλα αυτά.
Λες και δεν πέρασε μια μέρα από τις εποχές της ευημερίας των αριθμών και των τεχνητά υψηλών προσδοκιών, που κατέληξαν στα γνωστά μνημόνια και στον αργό θάνατο της Ελλάδας.

#Κοίτα να δεις πως αλλάζουν οι καιροί.
Η ανάδειξη του Βατίστα στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΠ, οι οποίοι φέρονται αντίθετοι στην ιδέα της -αναγκαστικής- απομάκρυνσης του μέχρι σήμερα προέδρου της εταιρίας.
Πάνω που τους είχαμε συνηθίσει να αντιδρούν στην παραμονή προέδρων, διασαλεύθηκε η τάξη...


 *αδόκιμος όρος της μόδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου