Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΓΚΑΙΡΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ
Πάρος 19/5/2017
Αριθ.πρωτ.: -
ΠΡΟΣ:
- Λιμενάρχη Πάρου κ. Ραγκούση Αντώνη
ΚΟΙΝ.:
- Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο
- κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
- Έπαρχο Πάρου κ. Κωνσταντίνο Μπιζά
- Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς κ. Κ. Πούλιο
Αγαπητοί κύριοι,
με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγωνία μας και μέσα από αυτή να αφυπνίσουμε την δικής σας παρέμβαση και ενέργεια που σκοπό έχει την αντιμετώπιση και εύρεση λύσεων στα προβλήματά που πληγώνουν τόσο την τουριστική εικόνα του χωριού μας όσο και την ανάπτυξη.
Σήμερα η Αλυκή μας, μια από τις τελευταίες αλώβητες γωνιές της Πάρου έχει να παρουσιάσει, παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση, με ένα παρθένο και μοναδικό τοπίο.
Οι παρθένες ακτές μας είναι το τελευταίο αγαθό που μας έμεινε και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη περιουσία μας. Το μεγαλύτερο μέρος της λαϊκής μας παράδοσης σχετίζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την θάλασσα. Κάθε δραστηριότητα που θα αλλάξει τον χαρακτήρα των παραλιών π.χ. μηχανοκίνητα jet ski, kite, windsurfing κ.α., θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Η Αλυκή είναι ένας κλειστός κόλπος στον οποίο υπάρχουν παραλίες που προσελκύουν πλήθος λουομένων, οικογένειες με παιδιά οι οποίοι απολαμβάνουν την ηρεμία και γαλήνη που προσφέρουν. Κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα που θα προκαλεί όχληση και επικινδυνότητα, θα λειτουργήσει ανασταλτικά για την κατηγορία αυτή των τουριστών που επιλέγουν την Αλυκή ως προορισμό για τις διακοπές τους.
Η ελευθερία να επιλέγουμε όποια παραλία θέλουμε για την αναψυχή μας είναι υπέρτατο αγαθό. Ο περιορισμός της ελευθερίας αυτής, σημαίνει ανατροπή του τρόπου που ζήσαμε εμείς, οι γονείς μας, οι πρόγονοί μας.
Το κράτος όμως αντιλαμβάνεται το δημόσιο αυτό αγαθό διαφορετικά, και ενίοτε ως εμπόδιο στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, αυτό το δημόσιο αγαθό είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα στον τουριστικό χάρτη.
Πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία του φυσικού πλούτου του χωριού μας και συγκεκριμένα, οι παραλίες του Αγίου Νικολάου και της Πίσω Αλυκής, που σύμφωνα με την εφημερίδα της Κυβερνήσεως αρ. φύλλου 229, που εκδόθηκε στις 19/6/2012, έχουν χαρακτηριστεί ως υγρότοποι και κατ' επέκταση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ελπίζουμε με την αρωγή σας να μην γίνουμε βορά σε κάθε λογής ευκαιριακών "επενδυτών" και, δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι στα πλαίσια που απορρέουν από τις δραστηριότητες του πολιτιστικού μας συλλόγου να μην επιτρέψουμε σε κανένα όνομα μιας δήθεν οικονομικής ανάπτυξης να καταστραφεί αυτό που εμείς λέμε πολιτισμό, το χωριό μας και οι παραλίες του.

Η Πρόεδρος
Χανιώτη Τζόγια
Η Γραμματέας
Ραγκούση Μαρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου