Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

KAΡΑΠΑΠΑΡΙΕΣ...

Άρχισαν πάλι να εμφανίζονται στο γυαλί του παπαγαλιστάν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ειδικοί της πούτσας, αλλεπάλληλα διαψευσμένοι και γελοιοποιημένοι από τις "προφητείες" τους τα τελευταία μνημονιακά χρόνια εν μέσω των οποίων διατελούμε.

Είπαν και ελάλησαν λοιπόν τα τεφαρίκια της επιστημονικής "ανάλυσης":

α)Στο άμεσο μέλλον αναμένεται η πλήρης έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.
β)Επιβεβλημένοι οι πλειστηριασμοί για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.


Αυτά φυσικά πληρώνονται αδρά, αδρότατα, ευθέως και πλαγίως (βλέπε "ερευνητικά προγράμματα" στις πανεπιστημιακές τους έδρες, διάφορες χορηγίες κ.α.) για να τα αναμηρυκάζουν και να παραπληροφορούν τον κοσμάκη, αποκαλώντας τα μάλιστα "επιστροφή στην κανονικότητα"!

Εκείνο όμως που δεν μας είπαν, είναι πως η έξοδος στις αγορές, σε απλά ελληνικά σημαίνει ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ και μάλιστα με υψηλότερα σε σχέση με την αμαρτωλή δεκαετία 2000-2009 επιτόκια από τους διεθνείς τοκογλύφους.
Δηλαδή σε πιο απλά ελληνικά: σε ένα διαλυμένο, ξεπουλημένο και υπό ξένη κατοχή κράτος/ναρκομανή του δανεισμού, συνεχίζεται η χορήγηση των δανείων/ναρκωτικών για να φτάσει το χρέος στο 500% επί του ΑΕΠ, τα επόμενα 10 χρόνια  και να εξασφαλιστεί ο πλήρης αφανισμός της Ελλάδας και των Ελλήνων!
Φυσικά δεν μας εξήγησαν για πιο λόγο πρέπει να εξέλθει εκ νέου η χώρα στις αγορές σαν καλή νοικοκυρά και να ψωνίσει τοκογλυφία...
Μήπως για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, όπως ισχυριζόσαστε ξετσίπωτα όταν τάχα μου επιχειρηματολογούσατε υπέρ της αναγκαιότητας και των 4 μνημονίων απατεώνες;
Δεν γνωρίζετε πως ο δανεισμός έχει επιβληθεί από την παγκόσμια μαφιοκρατία των αγορών για να ανακυκλώνονται τα χρέη, ξαναπληρώνοντας χρεολύσια και τόκους, παγιδευμένοι σε ένα σπιράλ οικονομικού και κοινωνικού αργού θανάτου;

Επίσης δεν μας είπαν πως τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών δεν θα εξυγιανθούν από την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους συνακόλουθους πλειστηριασμούς των κατοικιών των οφειλετών στο 1,5-3% της ονομαστικής τους αξίας.
Απλά θα ενισχύσουν ελαφρά την βραχυπρόθεσμη ρευστότητά τους, έχοντας χάσει όμως τεράστια κεφάλαια στο βωμό του μαφιόζικου real estate που έχει μεθοδευθεί αριστοτεχνικά για τον ολοκληρωτικό αφελληνισμό της χώρας.
Οι τράπεζες, θυμίζω, που έχουν συμβάλλει στην εκτίναξη του ΧΡΕΟΥΣ στο θεό, με κεφάλαια που ξεπερνούν μόνο την τελευταία δεκαπενταετία τα 200 δις με διάφορους τρόπους και διαδικασίες (εγγυήσεις, άμεσος δανεισμός, ανακεφαλαιοποιήσεις κλπ) και το μάρμαρο το έχει πληρώσει το υποζύγιο που ακούει στο όνομα Έλληνας πολίτης.


ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ!
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου