Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΛΑΘΡΟΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!!

Ιούλιος 2017 και η εικόνα της Πάρου παραπέμπει σε παρελθόντα -προ κατοχής- έτη με το νησί να σφύζει από επισκέπτες .
Με τη διαφορά πως κάποτε με τέτοιες επιδόσεις η τοπική οικονομία δέχονταν τονωτικές ενέσεις εισαγόμενης προστιθέμενης αξίας, ενισχύονταν η ρευστότητα της αγοράς, προέκυπτε ως αποτέλεσμα η άνθηση των νοικοκυριών και η άνοδος των οικογενειακών επιχειρήσεων.
Γιατί τώρα -καλοκαίρι του 2017- αυτή η εικόνα είναι απατηλή, παραπλανητική, είναι μόνο εικόνα.
Το νησί γεμάτο από επισκέπτες, μεγάλο ποσοστό των οποίων διαμένει σε παράνομα καταλύματα, με τα νόμιμα να βλέπουν πληρότητες ξεκάθαρα αναντίστοιχες με την κοσμοσυρροή.
Ο θεσμός των "φιλοξενουμένων" έχει πλέον γίνει ο νο1 εχθρός της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, με το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα να αναπαύεται σε λογαριασμούς του εξωτερικού και την κυβέρνηση, την κρατική μηχανή, την τοπική αρχή, τα ΜΜΕ, αλλά και τους πολίτες σε ρόλο παρατηρητών, αμήχανων παρατηρητών της ξεφτίλας.
Για όσους τολμήσουν να αμφισβητήσουν τα γραφόμενά μου, ή έστω να τα θεωρήσουν υπερβολικά, προσφέρω μια ημερήσια ξενάγηση στα αξιοθέατα του λαθροτουρισμού.
Έτσι τους δίνω την ευκαιρία με όρους πραγματικού ρεπορτάζ, να έρθουν σε επαφή με την ζώσα πραγματικότητα, απεξαρτώμενοι από την εικονική των εκθέσεων και των κατά παραγγελία δημοσιευμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου