Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ

Ο Καζαμίας αυτός δημοσιεύτηκε πριν από 2 χρόνια. Αξίζει τον κόπο να τον ξαναδιαβάσετε, όπως και τους άλλους δύο (2011 και 2013) για να καταλάβετε γιατί δεν σας παρουσιάσαμε τον αντίστοιχο για τη νέα χρονιά...



KAZAMIAΣ 2012
Αγαπητοί φίλοι!
Οι καιροί είναι δύσκολοι, το ηθικό αρκετά πεσμένο και μετά από απαίτηση πολλών από εσάς, πέσαμε χρονιάρες μέρες με τα μούτρα στη δουλειά, προκειμένου να παρασκευάσουμε το πλέον ενδεδειγμένο για την περίπτωσή σας ηθικοψυχοδιεγερτικό προιόν.
Με περηφάνια  λοιπόν, σας παραδίδουμε προς χρήση το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012 και σας ευχόμαστε καλή θεραπεία και περαστικά!!



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Μες την τρελή χαρά ξεκινάει το σωτήριο μνημονιακό έτος 2012.
Ανακοινώνονται μειώσεις της τάξης του 52% περίπου σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου.
"Κρίσιμες για την τύχη της χώρας" χαρακτηρίζονται οι επόμενες εβδομάδες από τον πρωθυπουργό.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Αρρώστιας (μετονομασία του Υπουργείου Υγείας) Ανδρέας Λοβέρδος, εξηγεί την ευεργετική επίδραση της λιτότητας στην υγεία των πολιτών.
Τα στοιχεία που παραθέτει είναι συγκλονιστικά:
Καταγράφεται μείωση του αριθμού των διαβητικών, μείωση του αριθμού των αποφρακτικών καρδιοισχαιμικών περιστατικών κι εξαφάνιση σχεδόν του φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας!!
Χαρακτηριστική η δήλωσή του: "είχα έγκαιρα τονίσει πως η κρίση είναι μια ευκαιρία για το λαό να ξαναανακαλύψει τη μεσογειακή δίαιτα, να τηρήσει πιστά το ορθόδοξο πρόγραμμα νηστειών και εντέλει να ξαναβρεί την υγειά του βρε αδερφέ"!!

Βαριές κατηγορίες σε βάρος της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε η αντιπολίτευση συνεπικουρούμενη από άλλους φορείς, για απουσία πολιτικής βροχών στο νησί.
Καταγγέλλουν τον δήμαρχο καθώς και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι δεν φρόντισαν έγκαιρα να αναθέσουν σε μάγο της φυλής Nαβάχο εκπόνηση μελέτης για την καταπολέμηση της ανομβρίας.

Η "Λαϊκή συσπείρωση Πάρου" εκδίδει την 135η ανακοίνωση, όπου καταλογίζει τεράστια ευθύνη στο δήμαρχο για τις περικοπές στις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων, που έκανε η κυβέρνηση πρόσφατα.
Στο 12ο μέρος της  υπερμαραθώνιας συνέντευξής του στη "Φωνή της Πάρου", ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης εξηγεί γιατί κάποια στιγμή, κάποτε, θα κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο.
Σε πρωτοσέλιδο τα "Νέα της Πάρου" χαρακτηρίζουν ξεπερασμένο το έργο και απαιτούν να κατασκευαστεί άλλο αεροδρόμιο με διάδρομο μήκους 14 χιλιομέτρων.

Άρχισαν οι πίτες...



ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Η ανομβρία συνεχίζεται και οι καταγγελίες σε βάρος του δημάρχου πέφτουν βροχή πανταχόθεν.
Ο Π.Κουτσουράκης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα και υπό το βάρος της κατακραυγής αντιπολίτευσης και φορέων, μεταμφιέζεται σε μάγο της φυλής Ναβάχο και χορεύει υποδειγματικά το χορό της βροχής στη πλατεία Μ.Μαυρογένους.

Το ίδιο βράδυ ξεσπά τροπική καταιγίδα η διάρκεια της οποίας ξεπερνά τις δύο εβδομάδες.
Ο Σ.Φραγκούλης διοργανώνει πάρτι στη ΔΕΥΑΠ.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις του ιδιωτικού τομέα από 20-45%, νέους φόρους στα ακίνητα, έκτακτη εισφορά στους ανέργους, στους αναπήρους έως 66% και στις πουτάνες. Επίσης για πρώτη φορά επιβάλει το τέλος κυκλοφορίας ποδηλάτων (αρχικά θα ισχύσει για όσα έχουν μόνο δυο ρόδες).
"Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για την σωτηρία της χώρας" δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η εταιρεία Γκρι Σταρ ανακοινώνει πως αυξάνει την τιμή των εισιτηρίων στο δρομολόγιο Πάρο- Πειραιά στα 252 ευρώ, επικαλούμενη αυξημένα λειτουργικά έξοδα και γενικότερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Επίσης προαναγγέλλει περικοπές των δρομολογίων κατά το ήμισυ.

Σε εγκύκλιο της υπουργού Παρα-παιδείας, που αποστέλλεται σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γνωστοποιείται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να καθιερωθεί η διδασκαλία των Ελληνικών  ως μάθημα ξένης γλώσσας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Πάρου ζητά να συγκληθεί μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο μέσα στο Μάρτιο με θέμα  "οι κοπάνες στο σχολείο και οι ευθύνες του Βλαχογιάννη".

Οι πίτες συνεχίζονται...



ΜΑΡΤΙΟΣ

Τα πρώτα αποτελέσματα της στοχευμένης τουριστικής προβολής του νησιού είναι πλέον ορατά.
Κατά χιλιάδες συρρέουν οι πρώτοι επισκέπτες, συνωστιζόμενοι στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο, αιφνιδιάζοντας ξενοδόχους και μαγαζάτορες που μόλις ξεκίνησαν τα μικρομερεμέτια, πιστεύοντας πως η σαιζόν θα ξεκινούσε, όπως κάθε χρόνο το Μάιο.
Οι πρώτοι από αυτούς φιλοξενούνται  προσωρινά, κατόπιν κλήρωσης, σε σπίτια δημοτικών συμβούλων και μελών της τουριστικής επιτροπής.

Οι βροχές συνεχίζονται και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για ευθύνες της πλειοψηφίας, ο δήμαρχος δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή τις ασταμάτητες βροχοπτώσεις, καταγγέλλει συμπαιγνία μαύρου μετώπου-τρόικας-δημάρχου με στόχο να καταπνίξουν το λαϊκό κίνημα που ολοένα ογκώνεται. 

Ο εμπορικός σύλλογος παίρνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει όσα τρόφιμα περισσεύουν στα τοπικά καταστήματα και τα αποστέλλει στον Πάγκαλο.

Οι καταστηματάρχες της παλαιάς αγοράς Παροικίας ζητούν από το δήμο να απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση τροχοφόρων στη πλατεία Μ.Μαυρογένους, αποδίδοντας σ' αυτήν την πτώση του τζίρου τους.

Σε εξέλιξη πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις ταράτσες κατοικιών στο νησί.

Άφαντη παραμένει εδώ και μήνες η ηγεσία του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
Έρευνα διενεργεί ανεπισήμως η Αγγελική Νικολούλη...

Κι άλλες πίτες...



ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Μήνας συγκλονιστικών πολιτικών εξελίξεων.

Πρώτη του μηνός και η Παριανή κοινωνία ακούει εμβρόντητη τις πολιτικές εξελίξεις στο δημοτικό πεδίο, μιας και ανακοινώνεται η συγχώνευση των παρατάξεων πλειοψηφίας και μείζονος μειοψηφίας, καθώς και της Λαϊκής Συσπείρωσης με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών.

Επανεμφάνιση Αργουζή στα πολιτικά πράγματα με μαραθώνια συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου εξέθεσε αναλυτικά τις θέσεις του για τα Παριανά δρώμενα, την πολιτική κατάσταση στο Βυζάντιο την εποχή του Β.Βουλγαροκτόνου, καθώς και την εκτίμησή του για το ρόλο της Πάρου στον Α' Πελοποννησιακό πόλεμο.

Τα "Νέα της Πάρου" χαιρετίζουν την παρέμβαση του παλαίμαχου πολιτικού με το εξής πρωτοσέλιδο:
"Η μεγάλη επιστροφή του πιο πετυχημένου δημάρχου όλων των εποχών"!!

Στη "Φωνή της Πάρου" και συγκεκριμένα στο 26ο μέρος της συνέντευξης του υπουργού Γ.Ραγκούση, ξεκαθαρίζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί πάραυτα.

Έφτασε Πάσχα κι επιτέλους κόψαμε τις τελευταίες 23 πίτες κι ησυχάσαμε!!

Σφοδρή επίθεση της ομάδας πρωτοβουλίας πολιτών "δεν πληρώνω" στο δήμαρχο εξαιτίας της άρνησής του να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια 48 πολιτών, που δεν πληρώσαν το χαράτσι.
Τις εντυπώσεις κερδίζει γι' ακόμη μια φορά η παράταξη Πάρος-αξία, με την πρωτοβουλία της να εκπαιδεύσει 6 δημοτικούς της συμβούλους ως ηλεκτρολόγους-εγκαταστάτες και 2 δημοτικούς της συμβούλους ως εναερίτες.



ΜΑΪΟΣ

Ξεκινούν οι εσωκομματικές διεργασίες στη τοπική της ΝΔ για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις κι έντονες αντιπαραθέσεις που λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια να εμφανιστεί ενωμένος ο κόσμος της παράταξης στις εκλογές, συμφωνήθηκε να τηρηθεί το παρακάτω πολιτικό πλαίσιο:

1)Να προκύψει ο ηγέτης της δημοτικής παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, μέσα από διαγωνισμό συμμετοχής σε μνημόσυνα, κηδείες, βαφτίσια και γάμους.
Θα προσμετράται στην τελική βαθμολογία και η συχνότητα φωτογραφήσεων σε εκδηλώσεις φορέων, συλλόγων, κλπ.
2)Να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των στελεχών της τοπικής, προς αποφυγήν περιπτώσεων "διαρροών" και "αλλαξοκωλιών", φαινόμενα καθιερωμένα τα τελευταία 20 χρόνια...
3)Η προσέλευση των μελών στις κάλπες να γίνεται κατά τετράδες, έτσι ώστε να περιοριστούν δραστικά οι πιθανότητες "ανταρσίας" της τελευταίας στιγμής...
Φαβορί για την επίζηλο θέση προβάλουν οι Μάρκος Κωβαίος και Κώστας Μπιζάς, με αουτσάιντερ τον Γιάννη Ραγκούση (σ.σ. ο γιατρός εννοείται).

Σε υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι καταστηματάρχες της παλαιάς αγοράς, ζητούν από τον δήμο, να ξαναεπιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση τροχοφόρων στην πλατεία Μ.Μαυρογένους με το σκεπτικό ότι αυτή θα τονώσει τον μηδαμινό τζίρο των επιχειρήσεών τους.

Aπρόσμενη επίσκεψη του Ιάπωνα  (δις)παγκόσμιου πρωταθλητή αυνανισμού στη Πάρο.
"Ο τόπος αυτός ανέκαθεν με ενέπνεε στην προσπάθειά μου" δήλωσε μπροστά στις κάμερες των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών της υφηλίου. 



ΙΟΥΝΙΟΣ

Οι βροχές συνεχίζονται ακατάπαυστα φέρνοντας σε απόγνωση την δημοτική αρχή η οποία βάλλεται πανταχόθεν για έλλειμμα σχετικής  πολιτικής.
Η τοπική εκκλησία ερμηνεύει το πρωτόγνωρο φυσικό φαινόμενο ως έργο σατανιστών, ωστόσο σώζει την κατάσταση απρόσμενα:
Έπειτα από λιτανεία στη οποία συμμετέχει σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός, καθώς και η πολιτική ηγεσία, επιτέλους οι ουράνιοι κρουνοί κλείνουν.

Μπαίνει σε ισχύ νέος κανονισμός λειτουργίας της αίθουσας του ΜΕΑΣ "Αρχίλοχος", ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει την προσέλευση των πολιτών στις εκδηλώσεις με τον παρακάτω εξοπλισμό:
Ανακλαστική-φωσφοριζέ φόρμα, κράνος ανθρακωρύχου, ατομικός φορητός πυροσβεστήρας, σχοινί ασφαλείας-ορειβασίας 125μ, 2 λουκέτα, 1 νυχοκόπτη, 1 πακέτο χαρτομάντηλα και οπωσδήποτε αντίγραφο πρόσφατης διαθήκης, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο στους ελεγκτές.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ανά εκδήλωση τα 14 άτομα.

Ανακοινώνονται νέα μέτρα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τα οποία προβλέπουν νέα μείωση μισθών και συντάξεων κατά 40% στο δημόσιο τομέα, τεκμήρια σεξουαλικής διαβίωσης, κατάσχεση μη καλλιεργήσιμης γης και βαριά φορολόγηση των κατόχων οικόσιτων ζώων και πουλερικών (εξαιρούνται τα ωδικά πτηνά).
"Ή τώρα ή ποτέ θα σώσουμε τη χώρα" δηλώνει εμφανώς στενοχωρημένος από τη σκληρότητα των μέτρων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που εισέρχεται στην ταβέρνα Μπαϊρακτάρης.

Καταγγελία σε βάρος της δημοτικής αρχής από την Ένωση συλλόγων γονέων για έλλειψη πολιτικής σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας "ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ", με πρωταγωνίστριες τις Μ. Ντούβλη και Τζ.Αλεξανδράτου.
Η εταιρεία παραγωγής ζητάει μέσω αγγελιών 8 κομπάρσους, με ημερήσια αμοιβή 20 ευρώ. Η ανταπόκριση ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Σε μια μόνο μέρα προσήλθαν 2.714 άτομα!

Άρχισαν οι πίπες...



ΙΟΥΛΙΟΣ

Εντονότατες διαμαρτυρίες από τους καταστηματάρχες της παλαιάς αγοράς Παροικίας για το μέτρο της ελεύθερης πρόσβασης τροχοφόρων στη πλατεία Μ.Μαυρογένους.
Καταγγέλλουν το δήμο για απερισκεψία και ζητούν να αποκλειστεί άμεσα η πλατεία, προκειμένου να αναζωογονηθεί η εμπορική δραστηριότητα στη περιοχή.
Επιπλέον ζητούν να κατεδαφιστεί το δημοτικό καφενείο γιατί κρύβει το οπτικό πεδίο της αγοράς και συμβάλει στη δραματική μείωση του τζίρου των κατ/των!

Τιτάνια η σύγκρουση μεταξύ των δυο μονομάχων για το χρίσμα της ΝΔ στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Προηγείται ο Μ.Κωβαίος με 125κηδείες 134 μνημόσυνα, 28 γάμους και 32 βαπτίσεις,, έναντι του Κ.Μπιζά με 114 κηδείες, 126 μνημόσυνα, 26 γάμους, 31 βαπτίσεις και 2 τρισάγια.
Ο Γιάννης Ραγκούσης αποχωρεί από τον πρώτο γύρο λόγω κακής φυσικής κατάστασης.

Ενώ η απογύμνωση του Κ.Υγείας συνεχίζεται, έχοντας απομείνει με 2 γιατρούς, 3 νοσοκόμες, 4 κηπουρούς, 9 οδηγούς και 12 φύλακες, κατατίθεται πρόταση για την κατάργηση όλων των περιφερειακών ιατρείων -μεταξύ αυτών και της Αντιπάρου- και τη σύσταση ομάδας γιατρών-καταδρομέων, οι οποίοι θα επισκέπτονται τα νησιά των νοτίων Κυκλάδων εκ περιτροπής μια φορά την εβδομάδα. 
Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιείται το υγειονομικό αεροπλάνο, οι δε γιατροί θα εκπαιδευτούν ταχύρρυθμα στο κέντρο εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών της Πολεμικής αεροπορίας.
Η ομάδα αυτή θα ονομαστεί "Γιατροί χωρίς σπίτι" και το όλο πρόγραμμα θα τελεί υπό την αιγίδα της UNISEF!

Ολόκληρο το νησί κατακλύζεται από φωτοβολταϊκά.
Σε κάθε ταράτσα στήνονται δεκάδες τετραγωνικά μέτρα συλλέκτες, κάνοντας τη Πάρο να λάμπει κυριολεκτικά το καταμεσήμερο.
Η Λαϊκή συσπείρωση καταγγέλλει το κεφάλαιο για την αδίστακτη εκμεταλλευτική του συμπεριφορά και το δήμαρχο για παθητική στάση.

Κι άλλες πίπες...



ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 

Τα μπάνια του λαού συνεχίζονται και η κυβέρνηση ανακοινώνει τα νέα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας:
Περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα, κατά 80%.
Αυξάνονται οι φόροι (χαράτσια) στα ακίνητα κατά 332%.
Επιβάλλεται τέλος παχυσαρκίας.
Αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους δεν πληρώνουν τους φόρους, παλαιούς και νέους.
Συγκεκριμένα σε περίπτωση μη καταβολής έστω και μιας δόσης, σε πρώτη φάση  θα κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο στους υπόχρεους.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα κόβεται το αριστερό χέρι των αμετανόητων σε δημόσια τελετή παραδειγματισμού που θα γίνεται στη κεντρική πλατεία των πόλεων κάθε δεύτερο Σάββατο βράδυ.
"Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την διάσωση της Ελλάδας" διαμηνύει ο πρωθυπουργός.

Έπειτα από πολύμηνη αναζήτηση και όργιο φημών και διαδόσεων -κάποιες εξ' αυτών κακόβουλες- απρόσμενη εμφάνιση του γραμματέα του τοπικού ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή "Πάμε πακέτο".

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου καταβάλει στους γεωργούς το αντίτιμο της περιόδου παράδοσης σταφυλιών 2013, κριθαριού 2013 και 2014 και στους εργαζόμενους μισθούς Α' εξαμήνου του 2015!!

Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα της ταινίας "ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ", μέσα σε κλίμα έντονης ευφορίας και ικανοποίησης.
Σταθμό για την τέχνη, την χαρακτηρίζουν πνευματικοί κύκλοι του νησιού, ενώ τουριστικοί επιχειρηματίες εκτιμούν πως θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική προβολή της Πάρου.

Πίπες τέλος!!



ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ξεκινά το σχολικό έτος με μεγάλα κενά σε διδακτικό προσωπικό και σε βιβλία.
Συγκεκριμένα έχει τοποθετηθεί μόνο το 18% επί του συνόλου των εκπαιδευτικών και έχει παραληφθεί μόνο το 6% των βιβλίων που απαιτούνται για την κάλυψη των τοπικών αναγκών.
Η υπουργός Παραπαιδείας σε εγκύκλιο που απέστειλε, τονίζει τον έντονα θετικό ψυχοπαιδαγωγικό ρόλο που διαδραματίζει η Αυτενέργεια των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία, καθιστώντας έτσι περιττή έως αρνητική την παρουσία δασκάλων και καθηγητών.
Επίσης εκθειάζει την "πράσινη" πρωτοβουλία του υπουργείου να περιορίσει την έκδοση βιβλίων, συμβάλλοντας κι αυτό από τη μεριά του στη καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση συνταράζει το νησί μας, δόνηση που είχε επίκεντρο 5 χιλιόμετρα  στο υπέδαφος του πρώην Ξενία κι έγινε αισθητή σε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων.
Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί πολιτών.
Στο στόχαστρο γι άλλη μια φορά ο δήμος για έλλειψη πολιτικής πρόγνωσης των σεισμών.

Σε επίσκεψη του υπουργού άμυνας Δ.Αβραμόπουλου στο νησί, εξαγγέλλεται η κατασκευή νοσοκομείου, εντός ολίγων ημερών. "Αποτελεί θέμα τιμής για την κυβέρνηση και θα το κάνουμε", δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Διάβημα διαμαρτυρίας στο δήμαρχο πραγματοποίησε επιτροπή καταστηματαρχών της παλαιάς αγοράς Παροικίας, ζητώντας να ανακληθεί το μέτρο απαγόρευσης πρόσβασης των τροχοφόρων στη πλατεία  Μ.Μαυρογένους.
Επίσης ζήτησαν να κατεδαφιστεί το κτίριο του ΟΤΕ προκειμένου ν' ανοίξει το οπτικό πεδίο και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των πελατών στα καταστήματά τους.



ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Κλείνει οριστικά μετά από απόφαση της Περιφέρειας, το λιμάνι της Παροικίας και όλες οι δραστηριότητες μεταφέρονται ισοκατανεμημένες στα λιμάνια της Νάουσας, Π.Λιβαδιού, Αλυκής, Πούντας, Καμινακίου και Τσουκαλίων.
"Η απόφασή μας αυτή, αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην ανάπτυξη του νησιού" δηλώνει περιχαρής ο περιφερειάρχης.

Ξεκινούν οι εργασίες του νέου αεροδρομίου, οι οποίες διακόπτονται εντός μόλις 48 ωρών, μετά από προσφυγή πολιτών στο Σ.τ.Ε.
Οι πολίτες αυτοί ισχυρίζονται -και καταθέτουν μάλιστα γνωμάτευση από το κλιμάκιο της ΕΠΑΨΥ-ότι η λειτουργία του αεροδρομίου θα προκαλέσει βαριά μελαγχολία στις πεταλούδες που φιλοξενούνται στη γειτονική περιοχή των Ψυχοπιανών. 

Κινητοποιήσεις  ξεκινούν στα σχολεία, με την στήριξη της Ένωσης γονέων και των εκπαιδευτικών.
Κεντρικό αίτημα αναδεικνύεται η πρόσληψη νυχτοφύλακα στο αρχαιολογικό μουσείο Παροικίας.

Νέα εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων εκ μέρους του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου.
Αυτή τη φορά αποδέκτης είναι ο Βενιζέλος.



ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Επισημοποιείται το αποτέλεσμα της αναμέτρησης για το χρίσμα υποψηφίου δημάρχου, στη τοπική της Ν.Δ.
Νικητής αναδεικνύεται ο Μ.Κωβαίος με 858 μνημόσυνα, 447 κηδείες, 182 γάμους, 203 βαπτίσεις, 72 εσπερινούς, 60 τρισάγια και 20 αγιασμούς, έναντι του Κ.Μπιζά, ο οποίος μετείχε σε 749 μνημόσυνα, 411 κηδείες, 179 γάμους, 199 βαπτίσεις, 60 εσπερινούς, 58 τρισάγια, 45 αγιασμούς και μια ολονυκτία.

Οι εξελίξεις τρέχουν και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.
Η κομματική οργάνωση έχει καταχωρήσει αγγελία αναζήτησης μελών και υποψήφιου νέου γραμματέα, σε όλες τις τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες, διευκρινίζοντας πως γίνονται δεκτοί και ενδιαφερόμενοι από γειτονικά νησιά.
Δεν κρίνεται επίσης απαραίτητη η Ελληνική ιθαγένεια.

Διαρρέει στα ΜΜΕ η πληροφορία πως συγχωνεύονται οι δήμοι Πάρου και Αντιπάρου, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για την ανάπτυξη των δύο νησιών.
Το νέο διοικητικό σχήμα προβλέπει την ύπαρξη 19 αντιδημάρχων (οι 7 από Αντίπαρο), 25 προέδρων δημοτικών οργανισμών και 75 μελές δημοτικό συμβούλιο.
Όλες οι θέσεις θα είναι αμειβόμενες.

Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στη γραμμή Πάρο-Πειραιά, θα πραγματοποιούν τα πλοία της Γκρι-σταρ, καθ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Η τιμή του εισιτηρίου αναπροσαρμόζεται στα 278 ευρώ ανά επιβάτη.



ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Καταργούνται πλέον οι μισθοί και οι συντάξεις τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
"Ιστορική στιγμή για το έθνος και το λαό" χαρακτηρίζει την απόφαση ο πρωθυπουργός, εξαίροντας το πνεύμα αυταπάρνησης και φιλοπατρίας των Ελλήνων.
"Ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο κίνημα εθελοντικής προσφοράς. Τα επόμενα 36 χρόνια θα είναι κρίσιμα για τη σωτηρία της χώρας κι επιτέλους ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του", δήλωσε εμφατικά, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον ξένο τύπο, αφού το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων δημοσιογράφων έχει απολυθεί.

Τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση και τον δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη, καταγγέλλουν η εφημερίδα "Νέα της Πάρου" και ο "φιλελεύθερος" για διοργάνωση πολιτικών πανηγυριών με την υποστήριξη  φιλικών προς αυτούς ΜΜΕ την τελευταία δεκαετία .

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νέου αεροδρομίου, αυτή τη φορά από ομάδα πολιτών που διαμαρτύρεται για τις ολέθριες επιπτώσεις του έργου στη σεξουαλική ζωή των αμνοεριφίων της ευρύτερης περιοχής.

Άκαρπη η προσπάθεια να στελεχωθεί το Κ.Υ. με γιατρούς, καθώς σε σχετική προκήρυξη θέσεων δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Προσωρινά οι θέσεις θα καλυφθούν από τους κτηνιάτρους του νησιού, στα δε βαριά περιστατικά θα εφαρμόζεται ευθανασία.
"Ως θρίαμβο της ευαισθησίας της πολιτείας" χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ο υπουργός Αρρώστιας, κατά τη διάρκεια  επίσκεψής του στο νησί .

Ο Βλαχογιάννης καταγγέλλεται και πάλι ως υπαίτιος από την Λαϊκή Συσπείρωση, την ΚΕΠ και τους φιλάθλους της ΑΕΚ!



Προιόν εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, την ΟΥΕΦΑ, την FIBA, την FIFA, την Φώφη  και την Ιερά Μονή Λογγοβάρδας.

Για τη χορήγηση του παρόντος δεν απαιτείται συνταγή ιατρού.
Έχει μείνει και κανένας να το γράψει άλλωστε; 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Ισχύουν οι ίδιες που αναγράφονται και στον ΚΑΖΑΜΙΑ 2011.
Ανατρέξατε σ' εκείνον επειγόντως!



































6 σχόλια:

  1. Mας έσκασες ώσπου να τον σηκώσεις ρε μεγάλε αλλά χαλάλι το στήσιμο.ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aρίστο χρόνια πολλά κ καλή χρονιά!
    Το σχόλιό μου για τον καζαμία 2012 παραπέμπει στο περισυνό.Εξαιρετικός τεχνικά καζαμίας,με ένα τρωτό σημείο όμως:αισθητά μονόπλευρος.
    Τα πυρά της αιχμηρής σάτιρας στραμένα παντού αφήνοντας/με καναδύο εξαιρέσεις/στο απυρόβλητο την πλειοψηφία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρίστο όλα τα λεφτά!Χρόνια πολλά καλή χρονιά.Να είσαι καλα να μας κάνεις να γελάμε και λίγο γιατί μόνο αυτό μας έχει μείνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρίστο μουσήμερα γύρισα από ολιγοήμερη καραντίνα Γρεβενά μεριά και χωρίςχάσιμο χρόνου μπλογκοσερφάρισα κι έπεσα στον καζαμία.
    Άπαιχτος,Απαιχτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέχασα τα χρόνια πολλά σε σένα στους φίλους σε όλο το κόσμ,ο
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή